Tuinontwerper

Het ontwerpen van een tuin die de juiste sfeer en indeling heeft, vergt veel creativiteit en ervaring. Hans van Horssen is al meer dan 30 jaar werkzaam in de tuinbranche waardoor hij beschikt over een flinke dosis ervaring op het gebied van tuinontwerp en tuinaanleg. U kunt hem dan ook een ervaren tuinontwerper noemen.

Tuinontwerp maken

De vele ervaring is niet het enige dat Hans kenmerkt. Hij beschikt daarnaast ook over de nodige passie voor het ontwerpen van tuinen. Hans luistert goed naar uw wensen en voorkeuren waaruit vervolgens een passend tuinontwerp ontstaat.

Als tuinontwerper kan Hans zijn passie en inspiratie kwijt wat resulteert in inspirerende tuinontwerpen voor zijn klanten.

Waarom laat u een tuinontwerp maken?

Een tuin is nu eenmaal onderdeel van uw huis. Een belangrijk onderdeel: het is niet alleen zichtbaar voor de omgeving maar het is ook een fijne plek voor uw dagelijkse ontspanning. Onbewust brengt u de nodige tijd door in uw tuin waardoor het belangrijk is om deze niet te vergeten.

Het kan echter nogal lastig zijn om zelf de tuin in te delen én deze ook te laten passen bij uw huis. Daarom kunt u ervoor kiezen om de tuin te laten ontwerpen door een tuinontwerper. De voordelen van een tuinontwerp:

✔ Passend bij uw huis

✔ Gebaseerd op uw wensen en voorkeuren

✔ Een mooie tuin in alle seizoenen

✔ Creatief, sfeervol en professioneel 

Hellouw 3D de Bruin.jpg

Hoe gaat het maken van een tuinontwerp in zijn werk?

Een tuinontwerp is niet 1,2,3 gemaakt. Er moet rekening worden gehouden met verschillende aspecten, waarbij uw wensen centraal staan. Daarom begint het proces met het doen van een aanvraag en het vervolgens invullen van een checklist.

Vervolgens vindt er een gesprek plaats waarbij de checklist met uw wensen wordt doorgenomen. Aan de hand hiervan begint Hans met het maken van een ontwerp. 

Waar bestaat een tuinontwerp uit?

Een tuinontwerp is niet zomaar een tekening van de tuin: het bestaat uit meerdere onderdelen. Zo is het direct duidelijk welke materialen en planten er nodig zijn om de tuin volledig in te richten aan de hand van het tuinontwerp.

Het volledige tuinplan bestaat uit de volgende onderdelen:

-       Vormgeving

-       Beplantingsplan

-       Verlichtingsplan

-       Werktekening op schaal

-       Voorstel voor de benodigde materialen

Op basis van dit tuinplan wordt uw nieuwe tuin getoond aan de hand van 3D beelden. Op deze manier krijgt u een duidelijk beeld hoe uw tuin eruit gaat zien als deze helemaal af is.

De kosten van een tuinontwerp

Het ene tuinontwerp is het andere niet. Elk huis heeft namelijk een andere tuin, en elke tuin heeft een andere aanpak nodig. Daarnaast wordt er ook rekening gehouden met uw specifieke wensen: de één zal complexere en uitgebreidere wensen hebben dan de ander. Hierdoor verschillen de kosten per tuinontwerp.

De kosten van een tuinontwerp zijn onder andere afhankelijk van:

-       De omtrek van de tuin

-       De complexiteit van het ontwerp

-       Uw wensen en behoeften

Referentiewerk tuinontwerpen

Tuin aan het water.jpg
Tuinontwerp met vijver.jpg
Tuinontwerp met oprit.jpg

Bekijk het referentiewerk van Hans van Horssen

Hans van Horssen: uw creatieve tuinontwerper

Een tuinontwerp is een essentieel onderdeel om de waarde voor uw tuin te creëren die het verdient. Hans van Horssen is hiervoor uw perfecte tuinontwerper: ambitieus, vol met passie en creativiteit.

Daarnaast kunt u bij hem terecht voor het totaalplaatje: hij ontwerpt niet alleen de tuin, maar kan ook de tuinaanleg en plantservice regelen.

Contact opnemen