Tuingereedschap

Tuingereedschap

‘Goed gereedschap is het halve werk’, een oud gezegde, maar nog steeds van toepassing voor elke branche. In deze blog gaan wij verder in op het belang van hoogwaardig tuingereedschap én welke Hans zou aanraden.

Het belang van kwalitatief tuingereedschap

Elk jaar heeft de tuin onderhoud nodig. Om dit onderhoud goed uit te kunnen voeren is het belangrijk om gebruik te maken van kwalitatief goed tuingereedschap. Ook voor het soepel laten verlopen van de aanleg van een tuin is het van belang om gebruik te maken van kwaliteit. Dit brengt verschillende voordelen met zich mee: 

  • Het gaat jaren mee

Voor kwalitatief goed tuingereedschap moet je iets dieper in de buidel tasten, maar daar staat wel tegenover dat dit gereedschap langer meegaat dan het goedkopere gereedschap van lage kwaliteit.

  • Veiligheid

De goede kwaliteit zorgt er daarnaast ook voor dat de veiligheid wordt gewaarborgd. Dat is ook wel een punt dat niet vergeten mag worden.

  • Kwaliteit leveren

Kwalitatief goed gereedschap zorgt ook voor kwalitatief werk. En dat is niet het enige; werkzaamheden kunnen namelijk ook sneller worden uitgevoerd. Zo heeft u de hogere aanschafprijs zo weer terugverdiend.

Tuingereedschap van Sneeboer

Als het aankomt op tuingereedschappen is er één specifiek merk die Hans graag onder de aandacht wilt brengen; het tuingereedschap van Sneeboer.

Dit merk produceert al meer dan 100 jaar kwalitatief goed gereedschap en staat internationaal bekend door de hoogste kwaliteit, roestvast staal, hand-gesmeed tuingereedschap dat gebruikt wordt door kritische tuiniers.

Op de website van Sneeboer is een breed assortiment tuingereedschap te vinden met zelfs speciale collecties met bijvoorbeeld seizoensgebonden tuingereedschap.

Piet Oudolf Collection

Een exclusieve set tuingereedschap is die van de Piet Oudolf Collection.

Piet Oudolf is een internationaal bekende tuinontwerper. Samen met Jaap Sneeboer is deze speciale set uitgebracht.

Deze set komt in een chique houten kist en bevat naast het veelzijdige verplantschopje ook nog een prachtige halfronde schrepel kort welke klein is in afmeting en daarom enorm veel kracht kan overzetten. Daardoor snijdt de schrepel probleemloos door onkruid. Op het heft van beide gereedschappen is Piet Oudolf Collection gegraveerd. Om verspilling tegen te gaan, kan deze houten box na gebruik van het gereedschap als zadenkistje gebruikt worden.

Hans werkt samen met de Piet Oudolf Collection o.a. op gebied van plantenfotografie.

Piet Oudolf collectie resized.png
Piet Oudolf collectie resized 1.png
Piet Oudolf collectie resized 2.png

Plantservice door Hans van Horssen?

Hans van Horssen kan voor u de benodigde planten uit het tuinontwerp leveren voor in uw tuin. Een aanvullende service die hij daarbij aanbiedt is dat hij de planten samen met u kan inplanten waarbij hij gebruik maakt van het tuingereedschap van Sneeboer. Het kwalitatief goede tuingereedschap in combinatie met zijn expertise zorgt ervoor dat Hans hoge kwaliteit werk levert.

Meer weten?