Positieve effecten van planten in de tuin

Niet alleen mooi máár ook waardevol

Hans is voor zoveel mogelijk groen in tuinen. Planten in de tuin zijn namelijk niet alleen mooi maar hebben ook verschillende voordelen! Denk bijvoorbeeld aan de prachtige herfstkleuren en de biodiversiteit in uw tuin. In deze blog bespreken we de verschillende voordelen van veel planten in de tuin.

De seizoenen worden zichtbaar in de tuin

Planten brengen veel kleuren met zich mee. U kunt het zo gek maken als u wilt, en zo veel kleuren combineren als u wilt. Deze kleuren veranderen ook mee met de verschillende seizoenen. Tijdens de bloeiperiode in de zomermaanden ziet u de prachtige kleuren, maar veel planten tonen ook nog mooie kleuren in het herfstseizoen.

Krijg een impressie van prachtige herfstkleuren

Meer biodiversiteit

Naast prachtige kleuren, vergroot u ook de biodiversiteit in uw tuin als u gebruik maakt van veel planten. Bloemen trekken bijvoorbeeld veel bijen, vlinders en andere insecten aan. Dit is niet alleen een mooi gezicht, u ondersteunt hiermee ook de insecten. De laatste jaren is er namelijk een gebrek aan nectar en stuifmeel ontstaan waardoor de bijen- en vlinderpopulatie kleiner is geworden. Met planten in uw tuin kunt u bijdragen aan een gezonde leefomgeving voor deze insecten!

Positief effect op de afwatering

Wist u dat een groene tuin ook bijdraagt aan een goede afwatering in uw tuin? Zo beperkt u wateroverlast en in sommige gevallen wordt het zelfs helemaal voorkomen.

Naast de plassen op de bestrating in een regenachtig seizoen, heeft bestrating ook een negatieve werking op de temperatuur in uw tuin in warmere seizoenen. Tegels worden namelijk warm, waardoor de temperatuur in uw tuin al gauw toeneemt. Met het gebruik van meer groen in plaats van tegels kunt u dit voorkomen.

 

Positieve effecten planten in de tuin 1.jpg

De afweging: een groene tuin of geen onderhoud

Na al deze voordelen zult u denken: zijn er ook nog nadelen aan planten in de tuin? Ja, er is een discussiepunt: het onderhoud. Een groene tuin vol met verschillende planten moet namelijk wel onderhouden worden.

Hans kan er voor zorgen dat uw tuin zo ingericht wordt dat het onderhoud beperkt blijft. Er is altijd onderhoud nodig aan de tuin; het verschil zit hem enkel in de hoeveelheid onderhoud.

Benieuwd hoe Hans te werk gaat bij het maken van een tuinontwerp?

Lees meer over het tuinontwerp

De mogelijkheden bespreken voor uw tuin?

Wilt u graag meer planten in uw tuin maar wilt u hier niet te veel onderhoud aan hebben? Spar dan eens vrijblijvend met Hans. Hans kan u voldoende vertellen over de mogelijkheden voor uw tuin zodat u een goede afweging kan maken tussen de verschillende opties.

Contact opnemen

 

 

Positieve effecten planten in de tuin 3.jpg
Positieve effecten planten in de tuin 4.jpg