Organische meststoffen

Optimale groei op basis van een bemestingsplan

Voordat een nieuwe tuin wordt aangelegd is het van belang om een bodemanalyse uit te voeren. Hans van Horssen laat aan de hand van deze bodemanalyse een advies opstellen door een bodemkundig specialist van DCM. Op basis van dit advies gaat Hans voor u aan de slag.

Soorten mest

Om de grond te bemesten heb je verschillende alternatieven; organische mest, kunstmest en organisch-minerale meststoffen. Organische meststoffen zijn 100% natuurlijk, kunstmest is opgebouwd uit chemische stoffen en organisch-minerale meststoffen bestaan uit een mix van beiden. Allen hebben als doel om de bodem aan te vullen met stoffen zodat de gewassen optimaal kunnen groeien.
Hans van Horssen maakt uitsluitend gebruik van organische meststoffen. Hij heeft de DCM-meststoffen op voorraad waardoor hij direct aan de slag kan na het bemestingsadvies.

Wat is organische mest?

Organische mest bestaat uit organische meststoffen die volledig zijn opgebouwd uit natuurlijke grondstoffen. Deze grondstoffen zijn van plantaardige of dierlijke oorsprong en zijn daarom uiterst milieuvriendelijk. 
Het bodemleven speelt een belangrijke rol bij dit soort mest; de grondstoffen worden door het bodemleven omgezet in opneembare voeding voor de plant.

DCM meststoffen

Een bekende leverancier op het gebied van organische mest is DCM. Dit is een Belgische leverancier van organische meststoffen met ruime ervaring op het gebied van bodemverbetering en meststoffen.

Onlangs is er een artikel gepubliceerd over Hans en zijn gebruik van DCM meststoffen. 

Lees het artikel

Organische meststoffen.jpg

Wat zijn de voordelen van organische mest?

Organische mest kent vele voordelen ten opzichte van kunstmest. Dit heeft niet enkel te maken met het milieu, maar er zijn ook nog andere factoren die zorgen voor een voordeel ten opzichte van deze mest.

 • Lange levensduur
  De organische meststoffen zorgen voor een constante en geleidelijke voeding waardoor deze een langdurige levensduur hebben tot wel 4 maanden. 
 • Voorkomen van overbemesting
  De constante en geleidelijke afgifte van voedingsstoffen zorgt er niet alleen voor dat de mest lang meegaat, maar ook dat er geen sprake zal zijn van overbemesting. De voedingsstoffen worden namelijk enkel afgegeven wanneer de plant daar behoefte aan heeft.
 • Verbetering van de bodemstructuur
  Organische meststoffen zorgen voor een verhoging van de microbiologische activiteit in de grond. Hierdoor wordt het luchtiger, waardoor een vruchtbare bodem ontstaat. 
 • Gezonde en sterke planten
  De plant ontwikkelt zich natuurlijk. Bij kunstmeststoffen is sprake van een snellere vrijgave van voedingsstoffen waardoor een geforceerde groei kan ontstaan en planten sneller vatbaar worden voor ziekten en plagen. Bij organische meststoffen is dit niet het geval. 

Een tuin op basis van organische meststoffen

Hans van Horssen werkt enkel met organische meststoffen en aan de hand van een vakkundig bemestingsadvies. Hiermee wordt de kans van slagen voor de nieuwe beplanting alleen maar groter: gezonde planten, weinig tot geen uitval en daarmee een hoge tevredenheid.

Wilt u dit ook?

VRAAG OFFERTE AAN