Openbaar groen

Beplantingsplan voor gemeenten

Openbaar groen speelt een belangrijke rol in gemeenten. Hieronder vallen onder andere openbare tuinen, parken en openbare groenstroken. Het speelt niet enkel een rol in de uitstraling van een gemeente, maar ook voor het ecosysteem. Daarom is het van belang dat er een gedegen beplantingsplan op tafel komt.

Openbaar groen en het ecosysteem

Openbaar groent levert meerdere voordelen op het gebied van ecosysteemdiensten. Voorbeelden hiervan zijn:

  • Leefruimte voor flora en fauna;

  • Temperatuurregulatie;

  • Waterregulatie;

  • Produceren van zuurstof

Naast deze voordelen, zou het ook beweging stimuleren bij mensen. Een park is namelijk aantrekkelijk om in te wandelen of hard te lopen. Daarnaast zorgen sommige openbaar groen gebieden ook voor de productie van hout en voedsel. 

Beplantingsplannen door Hans van Horssen

Het maken van een beplantingsplan die zowel de biodiversiteit behoudt als onderhoudsvriendelijk is, is een vak apart. Hans van Horssen is gespecialiseerd in het maken van beplantingsplannen met een natuurlijke plantstijl waarbij deze twee facetten terug komen.

Dit is al terug te zien in de tuinontwerpen en beplantingsplannen die hij opstelt. De natuurlijke plantstijl zorgt onder andere voor meer biodiversiteit in reguliere tuinen maar ook voor openbaar groen. 

Daarnaast zijn de tuinontwerpen onderhoudsvriendelijk waarmee kosten worden bespaard. Er hoeft immers minder personeel ingehuurd te worden om het openbaar groen te onderhouden. 

Voordelen van een beplantingsplan voor openbaar groen door Hans van Horssen:

✓ Behoud van biodiversiteit

✓ Onderhoudsvriendelijk

✓ Kosten besparing

✓ Ervaren in het opstellen van beplantingsplannen voor openbaar groen

Voorbeelden referentiewerk

De kwaliteiten van Hans van Horssen zijn bij gemeenten niet onopgemerkt gebleven. Zo heeft hij al meerdere beplantingsplannen mogen maken voor verschillende gemeenten. Voorbeelden hiervan zijn een beplantingsplan voor de Gemeente Amsterdam en voor het Beatrixpark.

Om een beeld te krijgen van de beplantingsplannen die Hans voor gemeenten kan maken, is hieronder een voorbeeld toegevoegd. 

Beatrixpark_Planting Design.JPG
Bloeischema Beatrixpark.JPG

Geïnteresseerd in een beplantingsplan?

Bent u benieuwd naar wat Hans voor u kan betekenen? Neem dan gerust contact op! U kunt aangeven wat uw wensen zijn waarna Hans verder kan toelichten wat hij specifiek in uw situatie kan betekenen.

 

Neem contact op