Het Zonnehoedje

Het zonnehoedje in het zonnetje

Vandaag zetten wij een erg populaire vaste plant in het zonnetje: de Echinacea of ook wel het zonnehoedje genoemd. Een plant die niet alleen erg fraai is, maar ook goed is voor meer biodiversiteit in de tuin. Lees gauw verder om meer te weten te komen over deze kleurrijke plant!

De Echinacea

De Echinacea is een fraaie vaste plant, die u vaak terug ziet komen in de zomermaanden. De bloei begint in juli en in september is de plant weer uitgebloeid. Tijdens de zomermaanden kunt u met de Echinacea dus genieten van een kleurrijke tuin, met kleuren als rood, roze, groen en geel.

Ook na de zomer hoeft u nog geen afscheid te nemen van het zonnehoedje: deze vaste plant is namelijk winterhard waardoor deze bestendig is tegen koude weersomstandigheden. Het zonnehoedje mag echter in de winter niet te nat staan, zet hem op een goed gedraineerde plaats, anders zal hij de winter niet overleven.

Echinacea houdt niet van concurrentie, zet andere planten daarom niet te dicht bij deze plant. Het zonnehoedje kan zich uitzaaien. Dit zal nooit hinderlijk zijn en laat die nieuwkomers maar opkomen, zodat u van nog meer bloemen kunt genieten!

Het Zonnehoedje blog.jpg
Het Zonnehoedje blog 1.jpg
Het Zonnehoedje blog 2.jpg

Goed voor de biodiversiteit in uw tuin

Wilt u de biodiversiteit in uw tuin vergroten? De Zonnehoed heeft een positieve invloed op de biodiversiteit in uw tuin. U trekt hiermee veel bijen, vlinders en andere insecten aan. Vooral de rode Zonnehoed is een absolute favoriet bij de Aurelia!

Met de Zonnehoed heeft u dus niet alleen een kleurrijke tuin, maar ondersteunt u ook de insecten. De laatste jaren is er namelijk een gebrek aan nectar en stuifmeel ontstaan waardoor de bijen- en vlinderpopulatie kleiner wordt.

Het Zonnehoedje blog 3.jpg
Het Zonnehoedje blog 4.jpg
Het Zonnehoedje blog 5.jpg

De Echinacea en de Dutch Wave

De Echinacea is een vaste plant die veel terugkomt bij de Dutch Wave. Bij deze dynamische en naturalistische plantstijl worden vaste planten gecombineerd met siergrassen, eenjarigen en bolgewassen.

De natuur wordt als inspiratiebron gebruikt waardoor de tuinen duidelijke overeenkomsten hebben met de natuur. Daarnaast kunt u deze stijl ook herkennen aan de structuur van planten en het natuurlijke karakter.

Een kleurrijke tuin en een bijdrage leveren aan de biodiversiteit?

Laat uw tuin dan ontwerpen door Hans van Horssen. Hij beheerst de Dutch Wave plantstijl als geen ander en kan daarmee prachtige combinaties maken tussen vaste planten, siergrassen, eenjarigen en bolgewassen.

Meer weten over het laten maken van een tuinontwerp?

Contact opnemen