Herfstkleuren

Herfstkleuren

Langzaamaan begint er een einde te komen aan de zomerdagen. Het volgende seizoen staat alweer voor de deur: de herfst. Ondanks het mindere weer staat dit seizoen wel bekend om zijn prachtige kleuren.  

Herfstkleuren: centraal in het tuinontwerp

Tijdens het maken van het tuinontwerp, stelt Hans het herfstbeeld centraal. Hij maakt een selectie van onder andere vaste planten, siergrassen en bomen die ook in de herfst niet te missen zijn. Door hier rekening mee te houden, blijft uw tuin interessant in meerdere seizoenen. 

Bomen met een spectaculair herfstbeeld

Ook bij het selecteren van bomen voor een beplantingsplan let Hans erg op het herfstbeeld. Bomen kunnen prachtige herfstkleuren krijgen, zoals de prachtige rode en oranje bladeren op onderstaande foto’s. Een aantal bomen beschikt over een heel spectaculair herfstbeeld: voorbeelden hiervan zijn de Liquidambar, Parrotia, Acer en Nyssa.

Herfstkleuren 3.jpg
Herfstkleuren 4.jpg

Combineren met siergrassen en vaste planten

Hans combineert de vaste planten in zijn tuinontwerp vaak met siergrassenNet als de bomen, krijgen sommige siergrassen ook fraaie herfstverkleuring. Siergrassen zijn bij uitstek geschikt voor een prachtig najaarsbeeld. 

Niet alle vaste planten hebben een mooi herfstbeeld. De vaste planten die dit wél hebben, zijn bijvoorbeeld: Amsonia, Darmera, Hosta, Aruncus en Lythrum. Deze gebruikt Hans dan ook graag in zijn tuinontwerpen.

Hieronder ziet u een aantal voorbeelden van siergrassen gecombineerd met vaste planten. 

Herfstkleuren 1.jpg
Herfstkleuren 2.jpg

Herfstkleuren versterken met Asters

Asters zijn echte laatbloeiers waarmee u de prachtige herfstkleuren kunt versterken. Sommige Asters bloeien zelfs tot in november, tot aan de eerste nachtvorst! De Asters zijn dan ook winterhard: echter zijn ze niet wintergroen.

Wilt u ook een interessante tuin in de herfst?

Als u ook geïnteresseerd bent in een interessante tuin in de herfst kunt u vrijblijvend contact met Hans van Horssen opnemen. Hans kan dan zijn creatieve blik loslaten op uw tuin en kijken wat mogelijkheden zijn. 

 

Vrijblijvend contact opnemen