Blog / nieuws

Tuininspiratie nodig?

Herfstkleuren

Herfstkleuren

21-09-2021 Langzaamaan begint er een einde te komen aan de zomerdagen. Het volgende seizoen staat alweer voor de deur: de herfst. Ondanks het mindere weer staat dit seizoen wel bekend om zijn prachtige kleuren.

Het Zonnehoedje

Het Zonnehoedje

23-08-2021 Vandaag zetten wij een erg populaire vaste plant in het zonnetje: de Echinacea of ook wel het Zonnehoedje genoemd. Een plant die niet alleen erg fraai is, maar ook goed is voor meer biodiversiteit in de tuin. Lees gauw verder om meer te weten te komen…

Tuinlezing Singer Laren

Tuinlezing Singer Laren

26-07-2021 Naast tuinontwerper, is Hans van Horssen ook een gepassioneerde tuinfotograaf. Hij gaat graag op pad om de mooiste details van natuurgebieden en tuinen vast te leggen. Deze foto’s en bevindingen deelt hij graag in zijn lezingen.

De beste tijd om te planten

De beste tijd om te planten

13-07-2021 Een lange gevoerde discussie waar Hans ook zijn visie op heeft: wanneer kunt u het beste planten? In zijn optiek is voor deze vraag maar één juist antwoord: de nazomer en vroege herfst. Waarom? Dat legt hij uit in deze blog.

Bamboe

Bamboe

17-05-2021 Bij het horen van het woord bamboe wordt vaak gedacht aan agressief woekerende bamboesoorten. 95% van de bamboes woekert inderdaad, maar dit is bij de ‘polvormige’ Fargesia niet het geval. Daarom gebruikt Hans deze bamboe graag in zijn tuinontwerpen. Lees…

Varens

Varens

17-05-2021 Varens zijn vaste, kruidachtige planten die in veel verschillende soorten voorkomen door heel Europa. De planten zijn erg waardevol, maar krijgen niet de waardering die ze verdienen. Hans vertelt u meer over de toepassing van deze mooie planten.

Tuinonderhoud

Tuinonderhoud

17-02-2021 De sneeuw is verdwenen en de temperaturen gaan weer omhoog: na een aantal koude weken is het bijna tijd voor het voorjaar! Geen beter moment om te zorgen dat uw tuin weer helemaal onderhouden wordt zodat u in het voorjaar kunt genieten van een verzorgde,…

Tuingereedschap

Tuingereedschap

20-01-2021 ‘Goed gereedschap is het halve werk’, een oud gezegde, maar nog steeds van toepassing voor elke branche. In deze blog gaan wij verder in op het belang van hoogwaardig tuingereedschap én welke Hans zou aanraden.

Bijzondere bomen en heesters

Bijzondere bomen en heesters

22-12-2020 Bomen brengen verschillende voordelen met zich mee voor de mens. Zo zijn ze goed voor de gezondheid, zuiveren ze de lucht en creëren ze schaduw op zonnige dagen. Daarnaast kunnen bomen (en heesters) een echte eyecatcher zijn in de tuin. In deze blog…

Bloembollen

Bloembollen

18-11-2020 Bloembollen zijn bij velen bekend, maar hebben nog vaak het imago van 'ouderwets en veel onderhoud'. Het tegendeel is waar! Ik leg het jullie uit in deze blog.