Blog / nieuws

Tuininspiratie nodig?

Tuinlezing Singer Laren

Tuinlezing Singer Laren

26-07-2021 Naast tuinontwerper, is Hans van Horssen ook een gepassioneerde tuinfotograaf. Hij gaat graag op pad om de mooiste details van natuurgebieden en tuinen vast te leggen. Deze foto’s en bevindingen deelt hij graag in zijn lezingen.

De beste tijd om te planten

De beste tijd om te planten

13-07-2021 Een lange gevoerde discussie waar Hans ook zijn visie op heeft: wanneer kunt u het beste planten? In zijn optiek is voor deze vraag maar één juist antwoord: de nazomer en vroege herfst. Waarom? Dat legt hij uit in deze blog.

Bamboe

Bamboe

17-05-2021 Bij het horen van het woord bamboe wordt vaak gedacht aan agressief woekerende bamboesoorten. 95% van de bamboes woekert inderdaad, maar dit is bij de ‘polvormige’ Fargesia niet het geval. Daarom gebruikt Hans deze bamboe graag in zijn tuinontwerpen. Lees…

Varens

Varens

17-05-2021 Varens zijn vaste, kruidachtige planten die in veel verschillende soorten voorkomen door heel Europa. De planten zijn erg waardevol, maar krijgen niet de waardering die ze verdienen. Hans vertelt u meer over de toepassing van deze mooie planten.

Tuinonderhoud

Tuinonderhoud

17-02-2021 De sneeuw is verdwenen en de temperaturen gaan weer omhoog: na een aantal koude weken is het bijna tijd voor het voorjaar! Geen beter moment om te zorgen dat uw tuin weer helemaal onderhouden wordt zodat u in het voorjaar kunt genieten van een verzorgde,…

Tuingereedschap

Tuingereedschap

20-01-2021 ‘Goed gereedschap is het halve werk’, een oud gezegde, maar nog steeds van toepassing voor elke branche. In deze blog gaan wij verder in op het belang van hoogwaardig tuingereedschap én welke Hans zou aanraden.

Bijzondere bomen en heesters

Bijzondere bomen en heesters

22-12-2020 Bomen brengen verschillende voordelen met zich mee voor de mens. Zo zijn ze goed voor de gezondheid, zuiveren ze de lucht en creëren ze schaduw op zonnige dagen. Daarnaast kunnen bomen (en heesters) een echte eyecatcher zijn in de tuin. In deze blog…

Bloembollen

Bloembollen

18-11-2020 Bloembollen zijn bij velen bekend, maar hebben nog vaak het imago van 'ouderwets en veel onderhoud'. Het tegendeel is waar! Ik leg het jullie uit in deze blog.

Openbaar groen

Openbaar groen

12-10-2020 Openbaar groen speelt een belangrijke rol in gemeenten. Hieronder vallen onder andere openbare tuinen, parken en openbare groenstroken. Het speelt niet enkel een rol in de uitstraling van een gemeente, maar ook voor het ecosysteem. Daarom is het van…

Schaduwplanten

Schaduwplanten

17-09-2020 Beschikt uw tuin over veel schaduw? Maak dan gebruik van schaduwplanten om zo een kleurrijke tuin te creëren. Deze kenmerken zich door een mooi blad in verschillende kleuren en vormen.