Tuinaanleg

Na het afronden van het tuinontwerp is het duidelijk hoe uw tuin eruit gaat zien. Maar dan volgt de volgende stap: de aanleg van de tuin. Hoe ziet dit proces eruit en door wie laat u dit uitvoeren?

Het begin van de tuinaanleg

Het aanleggen van een tuin is gebaseerd op het tuinontwerp. Er worden vervolgens verschillende stappen doorlopen om uit te komen bij het uiteindelijke resultaat. Wat deze stappen zijn, leggen we hieronder uit.

 

  1. Gaat het om een tuinrenovatie? Dan worden eerst alle oude onderdelen verwijderd. Daarna brengt de hovenier vruchtbare grond aan zodat de planten goed kunnen gaan groeien.

  2. Opmeten van de tuin: Aan de hand van de opmetingen van de tuin ontstaat er een beeld van de (toekomstige) structuur van de nieuwe tuin. Het tuinontwerp is op schaal gemaakt waardoor duidelijk waar de onderdelen van het ontwerp precies terug te vinden zijn. 

  3. Aanleggen van de bestrating: Na het afmeten van de tuin kan de aanleg beginnen. De hovenier begint met de bestrating van de tuin. Denk hierbij aan een wandelpad, terras of vijver. Na afronding van deze fase zijn de vormen van de nieuwe tuin direct duidelijk.

  4. Beplanting: Als laatste volgt de beplanting; de planten komen op de toegewezen plek waardoor het uiteindelijke ontwerp duidelijk zichtbaar is in de tuin. Hans biedt een speciale plantservice aan om de juiste planten te laten inplanten in uw tuin.

Wie voert de tuinaanleg uit?

Het kiezen van een betrouwbare partij die de aanleg van uw tuin verzorgt, kan lastig zijn. Zeker als u niet thuis bent in de tuinbranche. Want wie moet u inschakelen? Wie levert vakwerk? En hoe weet u dat u niet te veel betaalt omdat de prijzen niet eerlijk zijn? Hans kan u hierin adviseren.

Hans kan u uitstekend adviseren door zijn jarenlange ervaring in de tuinbranche. Voordat hij als tuinontwerper begon, is hij namelijk 14 jaar bedrijfsleider geweest bij een groenkeur gecertificeerd hoveniersbedrijf. Hierdoor kan hij goed bepalen welke bedrijven vakwerk leveren voor een eerlijke prijs. 

Door de jaren heen heeft Hans een vast aantal gerenommeerde hoveniersbedrijven geselecteerd waar hij mee samenwerkt. Zo kan uw tuin door een betrouwbare partij worden aangelegd en kan Hans u het complete pakket voor de tuinaanleg aanbieden.