Beplantingsplan

Een beplantingsplan is een essentieel onderdeel van een tuinontwerp. Dit is eenvoudig gezegd een gedetailleerde weergave van welke plant op welke plaats komt te staan. Het maken van een beplantingsplan is specialistisch werk: zie het als een grote, maar leuke puzzel om uiteindelijk een plan te creëren die aansluit op het tuinontwerp. Om een passend beplantingsplan te maken is kennis, expertise en ervaring nodig. Besteed het daarom uit aan een professional.

 

Uw beplantingsplan op maat

Het maken van een beplantingsplan op maat is de expertise van Hans van Horssen. Hij zorgt er met de juiste kennis en ervaring voor dat het beplantingsplan aansluit bij het tuinontwerp. Elk tuinontwerp is uniek en daarmee ook elk beplantingsplan die Hans maakt.

Tijdens het maken van het beplantingsplan wordt rekening gehouden met diverse factoren zoals de grondsoort, zon-schaduw, droog-vochtig, de kleur & bloeitijd en vanzelfsprekend het budget. Hieruit volgt een beplantingsplan die goed aansluit bij de kenmerken van de tuin en de planten én uiteraard aansluit bij uw wensen.

Lees meer over het beplantingsplan

Een beplantingsplan door Hans van Horssen

Hans heeft met zijn 35 jaar ervaring in de tuinbranche al tal van beplantingsplannen opgesteld voor zowel particuliere als zakelijke klanten. Hij maakt beplantingsplannen voor onder andere particulieren, bedrijven, landschapsarchitecten en gemeenten. Benieuwd naar zijn werk? Bekijk dan hieronder de voorbeelden of neem een kijkje in zijn portfolio.

Bekijk portfolio

 

Voorbeeld plattegrond beplantingsplan:

Beplantingsplan.jpg

Voorbeeld Kenmerkenlijst:

Bij het beplantingsplan krijgt u een kenmerkenlijst meegeleverd waarin alle informatie over de plant is te vinden. Daarnaast vind u hier meer algemene informatie en advies over de bemesting en het onderhoud.


Website HvH.jpg

Planten kunnen op verschillende manieren indruk maken: door hun prachtige bloemen, het gekleurde of bonte blad, een bijzondere bladvorm of door een typische groeiwijze.
Een combinatie van planten met verschillende eigenschappen geeft de border een natuurlijke uitstraling.

   

Voorbeeld Bloeischema:

Een ander onderdeel van het beplantingsplan is een bloeischema. Hierin ziet u het overzicht van bloeitijden. De bloeitijden worden zoveel als mogelijk verdeeld over het gehele jaar.

Bloeischema 928px.png

Kortom, aan de hand van het beplantingsplan (met kenmerkenlijst en bloeischema) kunt u precies zien welke planten op welke plaats in de tuin komen te staan. De kenmerkenlijst zorgt ervoor dat u meer te weten komt over de planten én weet hoe u deze kunt onderhouden. Als laatste is er ook nog een bloeischema bijgevoegd zodat u een duidelijk beeld krijgt van de periodes waarin de verschillende planten groeien.

Een beplantingsplan laten maken door Hans van Horssen?

Maakt u tuinontwerpen en zoekt u een expert die een passend beplantingsplan kan maken op basis van uw tuinontwerp? Neem dan vrijblijvend contact op met Hans. Tijdens het gesprek kunt u uw wensen bespreken en bespreken hoe Hans tegemoet kan komen in uw wensen.

Neem contact op met Hans