Beplantingsplan

Een beplantingsplan is een essentieel onderdeel van een tuinontwerp. Dit is eenvoudig gezegd een gedetailleerde weergave van welke plant op welke plaats komt te staan. Daarnaast wordt er nog met factoren rekening gehouden zoals grondsoort, zon-schaduw, de kleur en bloeitijd.

Uw beplantingsplan op maat

Een belangrijk onderdeel van het tuinontwerp is een doordacht beplantingsplan. Hierin is opgenomen welke planten er gebruikt gaan worden, waar deze geplaatst worden, welke kleuren er gebruikt gaan worden en hoeveel planten hiervoor nodig zijn. Hierbij wordt rekening gehouden met factoren zoals de grondsoort, zon-schaduw, droog-vochtig, de kleur & bloeitijd en vanzelfsprekend met uw budget.

Voorbeeld plattegrond beplantingsplan:

Voorbeeld beplplan .jpg

Voorbeeld Kenmerkenlijst:

Bij het beplantingsplan krijgt u een kenmerkenlijst meegeleverd waarin alle informatie over de plant is te vinden. Daarnaast vind u hier meer algemene informatie en advies over de bemesting en het onderhoud.


Voorbeeld kenmerkenlijst-2.JPG

Planten kunnen op verschillende manieren indruk maken: door hun prachtige bloemen, het gekleurde of bonte blad, een bijzondere bladvorm of door een typische groeiwijze.
Een combinatie van planten met verschillende eigenschappen geeft de border een natuurlijke uitstraling.

   

Voorbeeld Bloeischema:

Een ander onderdeel van het beplantingsplan is een bloeischema. Hierin staat per plant onder andere vermeld of de plant vochtig moet worden gehouden, of deze geurend is en beschikt over een herfstkleur. Daarnaast is uiteraard ook te zien wanneer de planten groeien.

Bloeischema 928px.png

Kortom, aan de hand van het beplantingsplan (met kenmerkenlijst en bloeischema) kunt u precies zien welke planten op welke plaats in de tuin komen te staan. De kenmerkenlijst zorgt ervoor dat u meer te weten komt over de planten én weet hoe u deze kunt onderhouden. Als laatste is er ook nog een bloeischema bijgevoegd zodat u een duidelijk beeld krijgt van de periodes waarin de verschillende planten groeien.